Intervaller... Inte så kul.

 Idag va en hel ok dag, jag fick mitt morgonkaffe, jag hann med bussarna idag o fick färdigt ganska mycket i skolan. Men träningen efteråt? Det gick inte lika bra.

 

Aa, idag sprang jag och min fina lilla springkompis Liza (som jag försöker tvinga att börja använda jogg.se) 6.4 km, vi hade antagligen missuppfattat hur man springer intervaller (?), jag googlade i efterhand, och allt jag hittar är intervaller på tid. Som t.ex. "Spring 90 sek, vila 30 sek, jogga 120 sek...", men vår metod va helt enkelt "Gå/vila 100 m, jogga 100 m, och spring 100 m.".

Det är en metod vi antagligen kommer hålla fast vid ett tag, men ärligt talat, ingen vet, eller hur?

 

 

Det va en allmänt jobbig runda innan start, jag har nyss kommit in i att springa så här ofta, så har självklar träningsverk, dessutom så höll en familjemedlem mig vaken i natt, så somnade inte förräns runt kl. 3. 

Alltså var jag lite mör, men Liza springer endast två gånger i veckan, och va därför väldigt på idag, och tryckte på hela tiden, och det motiverade skiten ur mig. 

Så jag lyckades springa ganska bra, men efter två varv fick min kropp slut på energi och vätska, så jag la på 5 extra minuter på att dricka vatten. När vi väl startade efter det så tappade jag helt förmågan att springa allt vad jag har. Så jag körde metoden "Gå 100 m, jogga 200 m.".

 

 

Jag är i alla fall stolt över att jag sprang 6.4 km. Nu är hösten invigen :)

 

Workouten: http://jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=12517554

Min spellista: http://bit.ly/jacobspringer 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.