SanktaClaes inte helt enkelt

Monte Gordo Spring tajming i Portugal. Del 1.

Nä....nu måste bloggen blåsas till liv igen så att jag kan lufta av mig lite av Monte Gordo upplevelserna!

Som vanligt känns det hemtamt när bussen glider iväg till Monte Gordo och pyramiadiska(påhittat ord;) Yellow hotel syns i fjärran. Snabb incheckning på rummet(som för övrigt ser exakt ut som vanligt) och kvickt upp med tvättlinan på balkongen. Fyren blinkar envetet pulserande in i rummet, så här gäller det att inte glömma draperierna(annars risk för elepsi).

    Soluppgång 
Morgonstund har guld i mun och en glipa gör att solens röda sken ger rummet en röd nyans söndag morgon. Klockan är 07:30 och morgonjogg står på programmet. Lite mjukt i sanden men ändå härligt att få en värmande reflektion från solstrålarna. Ca 30 minuter tar den rundan för att sen rörlighetspasset på plankan skall få våra stela leder att vakna till liv och rörelse.
    Morgonjogg

Nästa höjdare, frukost!!! Allt smakar riktigt gott nu efter strandbesöket och färsk juice flödar från pressmaskinerna.
En stunds vila för att sen köra ett Pilatesboll med sjukgymnast Åsa, som får coremusklerna att darra i ett crescendo som aldrig tar slut...;-)

Nästa punkt på programmet och ett måste är grillad tonfisk på Augostinos strandcafe". Tyvärr tog den sista fiskfilén slut!!(Janne fick den), så det blev ett berg av mixade friterade fiskar av okänd art;) (har nu senare i veckan frossat desto mera i tonfisk på längden och tvären!)
    Väntans soliga tider på Augostinos
Nog ältat om den goda fisken! 
Skälet till att man är här är ju ändå löpningen. Men eftersom en annan gått på pumpen med frakturer i planeten och kryddat det med lite väl mkt influensa, så är formen "rockbottom".

Alltså, nu gäller det att ta det lilla lugna med löppassen. Lättare sagt än gjort, men jag har lyckats hålla mig på mattan(dvs träningsplankan på beachen) och kört mkt coreträning istället. 
Pilates med boll är också en riktig liten bålpinekörare, speciellt när sjukgymnast Åsa driver på;)

Och sen är det här med yoga. Alltså hur många gånger har jag inte försökt, men har känt mig som en betongsugga i kroppen med allehanda bieffekter utan att känna mig bekväm. Nåväl, duktiga yogaledaren Carolina locka/tjata lite på mig om att Yinyoga kunde passa mig. Ok, provar väl då. 
Några få positioner under lång tid(5-6min på varje) gör att det ska vara lite skonsammare. Och faktist hitta jag lite av det som yogaentusiasterna pratar så varmt om, lugnet, andningen och att vara i nuet med kropp och själ. 
Att sen vissa övningar som "Grodan" liksom inte var min grej, var ett understatement!!
Men summasummarum fick jag några moment och sekunder av både yin och yang:) (kan hända att jag provar iyen..;)
    Lite ljus och lugn Yinyoga-salen
Nu ska jag nog försöka hejda ordflödet och även träningsprogrammet, för lika viktigt är vilan, gå barfota på stranden och fika på något av de strandcafeer som finns här.
    A small step for.....
Så simma lugnt(även om det är lite för kallt för dopp i Atlanten;-&1 kommentarer till inlägget

1966 • Björkhagen, Johanneshov
#1
20 mars 2016 - 08:33
Det ser tiptop ut där nere!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.