Helt sjukt - eller friskt?

Motivationen var inte så hög som den brukar vara idag, till att träna i alla fall. Ett löppass var tänkt, antingen ett lång- eller tröskelpass. Det blev inget av det, både blött och kallt vilket inte brukar hindra mig men idag fann jag inte bara lusten till att ge mig ut själv och kötta. Men jag var tvungen att röra på mig efter en stillasittande dag men istället för ett ensamt löppass följde jag med på provlöp av orienteringsbanor inför en tävling som Trollhättans orienteringsklubb anordnar om mindre än 2 veckor.
Det är ju blött och kallt i skogen med, ännu blötare till och med. Men det är inte lika psykiskt jobbigt eftersom det både blir lite socialt och fokus ska läggas på kartläsning och inte tankar om hur jobbigt det är. Jag tog det lugnt och det var roligt, och blöt och lerig blev jag men det känns inte lika obehagligt i skogen. Psyket..

Nu sitter jag här i min röda soffa och känner mig nöjd och belåten över att ändå ha tränat Något, fast det inte blev det jag hade tänkt mig. Dessutom var det roligt.

Samtidigt som jag sitter här sänds programmet "Helt sjukt" på tv4 som ikväll handlar om träning och framförallt ortodexi - äter för lite och tränar för mycket. Som leder till en psykisk ohälsa i form av besatthet. Gränsen mellan vad som är hälsosamt och inte är hårfin, det är så lätt att det rinner över och det blir för mycket av det ena eller för lite av det andra. Klart att jag har funderat ibland, om jag mår psykiskt dåligt av mitt förhållande till mat och träning.
Visst så får jag en sån sjuk ångest när jag ätit mycket i några dagar eller inte har tränat när jag borde ha gjort det, eller en kombination av dessa. Men samtidigt kan jag unna mig enstaka dagar med frosseri och vila, bara de inte inträffar för ofta. Det är den lilla detaljen som jag tror gör att mitt beteende inte är helt sjukt, men vem vet egentligen? Antagligen bara jag.,

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.