Sjukt

 

2014 började bra med drygt 30 mils löpning i januari. I slutet på månaden började mina bekymmer. Kände under ett par dagar att nåt inte stod rätt till i kroppen. Jag kände mig inte sjuk utan det var mer en känsla jag hade. Jag fortsatte att träna och knappt en vecka senare förstod jag efter ett träningspass att jag skulle bli förkyld. Vilade men inget hände på två dagar. Sedan på en lördag blev jag snabbt Först tänkte jag att det kunde vara luftrörskatarr. Men jag blev snabbt sämre med 40 graders feber under två dagar. Tog mig till VC på måndagen för att få diagnos snabbt.

Allmänläkarna är väldigt roliga. De tog snabbsänka (heter det så) och jag tror de sa att den låg på 150, vilket tydligen är högt. Han lyssnade lite på lungorna och därefter fick jag min diagnos. Det kunde vara lunginflammation men även influensan. För att vara på den säkra sidan skrev han ut penicillin. Märkligt agerande men det kanske är så läkarna jobbar runtom i landet.

Innan jag blev sjuk hade jag under en längre tid haft mycket snor och slem i halsen när jag löptränat. I vardagen var jag inte snorig överhuvudtaget. Ibland fick jag kväljningar och vissa gånger fick jag stanna under löpningen för att spotta och fräsa ut allt snor/slem. Jag undrade om detta kunde ha nåt med saken att göra eller vad det kunde bero på. Gissa om läkaren orkade lyssna. Ignorans.

Penicillinkuren fungerade tror jag eller så läkte influensan ut. Efter 17 dagars frånvaro var jag tillbaka i löparspåret. Dagen efter fick jag besök av kräksjukan. Två dagar senare var jag på benen igen och kroppen var riktigt sliten. Hur tungt som helst att springa drygt 8 km i 4.49 fart. Men redan på pass nummer två efter sjukdomarna kändes det mycket bättre igen.

Efter nån vecka eller så började jag få ont i halsen på morgonen. Det gick över på förmiddagen och jag var lite snorig. Det här kom och gick utan att egentligen något bröt ut. Kände mig aldrig sjuk utan träningen har flutit på rätt bra i mars månad.

Tävlingspremiären gick i Skatås den 15 mars. En lite udda tävling där sträckan är 7.77 km på grus. Visste inte riktigt var jag stod så det blev lite av ett test. Jobbigt så klart. Försökte hålla en jämn ansträngning men hade aldrig riktigt det där sista att ge. Kanske det berodde på att jag hade lite för många mil i benen den månaden redan. Träningen fortsatte och det var helgen efter som jag hoppades kunna vara i bättre slag.

Seedningsloppet Göteborg 10 km. Målet var att göra under 38 min. Då skulle det kännas som jag svarat bra på träningen efter frånvaron. Det kändes bra på uppvärmningen. Tänkte att jag nog skulle kunna hålla 3.45 tempo. Loppet kändes kontrollerat och även om jag var trött så sprang jag mer kontrollerat än att ta ut mig fullständigt. Varför kan jag inte svara på. Huvudet och kroppen hade redan ställt in sig på en tid. Tiden blev 37.01

Dagen efter joggade jag ur tävlingen. Fasiken vilka lätta ben jag hade. Skumt. Jag borde känna mig stel och jävlig. Istället kom det på tisdagen, två dagar efter loppet. Fy vad tungt det var. Ett par timmar senare började jag få halsont och senare på dagen var det riktigt illa.

Min fru hade veckan innan haft samma symtom. Jag var övertygad om att jag skulle åka dit lagom till loppet. Hennes symtom försvann efter 3 dagar. Nu är jag inne på min fjärde dag och har lika ont fortfarande. Jag har garanterat åkt på halsfluss. Har bokat in en tid i eftermiddag.

Det hade varit kul att springa en tävling med bra förutsättningar. Trött på detta nu. Visar det sig vara halsfluss blir det till en penicillinkur igen. Ytterligare ett par dagars vila. Så jag kanske är tillbaka nästa helg. Blähh

6 kommentarer till inlägget

1975 • Gånghester
#1
28 mars 2014 - 17:09
Vilket oflyt du har.
1966 • Mölndal
#2
28 mars 2014 - 19:20
Fy f-n, det låter överdjävligt! Stackare! Hoppas verkligen du får vara frisk framigenom. Krya på dig!
Robert Karlsson
1981 • Onsala
#3
28 mars 2014 - 20:13
Lite gnälligt :)) na otur men du e snart ute i spåret igen krya på dig!!
1974 • Lerum
#4
28 mars 2014 - 20:35
Tung start på året du haft - lider med dig!
1974 • Mölndal
#5
28 mars 2014 - 20:51
Tack killar. Ni vet hur det är när en man blir förkyld :)

Ingen sympati får man hemma heller. Fast om jag sätter på ett plåster på halsen kommer min store kille (snart 3 år) tycka synd om mig i alla fall.

Peder Welin
1971 • Göteborg
#6
30 mars 2014 - 21:03
Du har väl delvis förklaringen i din kommentar här. Småbarn och vintertid innebär sjukdomar, för dem och oss. Bara att leva med, våren innebär mindre av sånt. Krya på dig.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.