Marcus Hartmann

GPS-klockan styr och ställer

Kvällens runda landade på 13,64 kilometer. Den uppmärksamme läsaren noterar att varje gång jag springer rundan Årstaviken-Hornstull-Västerbron-Norr Mälarstrand-Gamla Stan-Stadsgården-Norra Hammarbyhamnen blir det olika längd på rundan. Är det någon form av fusk eller är springer jag olika mycket i sicksack beroende på hur pigg jag är?

Nej, det är GPS-klockan som avgör. Inte för att den mäter olika varje gång, utan för att det tar olika lång tid för den att hitta satelliterna. När jag sätter igång den och ska köra igång träningsfunktion kan det ta allt från 30 sekunder till tio minuter innan den kommer igång. I avstånd handlar det om de 300 - 400 meterna mellan Ringvägen och slutet på Östgötagatan (vid Thaibåten).

Hur passet gick? Jodå, 1.08.28 ger en snittid på 5,01 min/km. Oerhört bra faktiskt för veckans första distanspass, det känns som att jag är ett bra flyt i träningen just nu. Bra pass och det är roligt. Resten av veckan tränar jag dessutom i Nyköping. Jag brukar köra bra pass på Hållet och om inte annat så tycker jag det är roligt att variera platserna för träning.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.