Förkylning och funderingar

Kände efter förra veckans långpass att något inte stämde i kroppen. På onsdagens simning i förra veckan la jag ner efter 1000 m då inte kroppen svarade alls.

Förra året var jag väldigt mycket förkyld i september och oktober och det var oerhört frustrerande. Så i år tänkte jag vila bort min förkylning innan jag drar igång igen. Kan säkert vara bra för kroppen att få återhämta sig lite efter säsongen som varit också.

Det blev dock ett simpass med Heleneholm TT i söndags, mycket teknik och det var riktigt kul. Men på måndagen och tisdagen kände jag mig förkyld igen och lite trött. Så nu blir det vila till på lördag då jag ska försöka göra något pulshöjande igen.

Har även funderat kring min löpning och beslutat mig för att börja om från grunden med att försöka hitta rätt löspteg. Så under några veckor, så lång tid som krävs, så blir det ingen jakt på fart och kilometrar utan huvudsakligen kombinerade teknik och styrkepass med lite distansinslag och möjligen någon lugnare intervall. Lugna farter och målsättning att hitta rätt med tekniken innan jag börjar bygga hjärta lungor och fart igen. Yddingeloppet får bli som det blir. Hade hoppats på att springa sub 50 men nu blir det sekundärt, särskilt med tanke på nuvarande förkylning. Istället för det funka som ett träningspass.

Och det känns bra att jag bestämt mig för detta, hoppas att det kan återbetala sig under kommande säsong.

//Kebabmannen

2 kommentarer till inlägget

1964 • Malmö
#1
19 september 2013 - 21:30
Bra tänkt och klokt beslut.
1980 • Vellinge
#2
20 september 2013 - 10:01
För en gångs skull ja - klokheten kommer med åldern kanske :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.