Therese har hittat glädjen i löpningen

Therese utmanar sina gränser

ReportageVem är du?
En 32-årig 2 barnsmamma som tröttnade på att vara ur form. Jag tog tag i överviktskilona våren 2011 då yngsta barnet bara var några månader.

Vad har du för träningsbakgrund?
Som tonåring tränade jag en hel del utförsåkning om vintrarna och under sommaren var det rodd som gällde. Vid 15 års ålder fick jag andra intressen och automatiskt lade jag denna träningen på hyllan. En periodare, om jag så får uttrycka mig har jag varit de senaste 10-12 åren. Har tränat gruppträning regelbundet några månader sen har det kommit något i vägen, förkylning eller annat och vips har det gått 6 månader utan träning. Istället har jag legat framför tv:n och ätit massa onyttigt.

Hur har du tränat inför debuten?
Våren 2011 så började jag träna styrketräning 3-4 gånger i veckan samt powerwalks med barnvagn så ofta som möjligt. Köpte hem hantlar och crosstrainer för att jag lättare skulle kunna göra min träning medan barnen sov middag. All tvätt, plockning och dammsugning lät jag vara under dagarna. Istället hjälptes jag och maken åt med detta om kvällarna, en toppenlösning som fungerade för oss. Våren 2012 funderade jag efter en ny utmaning. Kom på att jag ville börja springa. Utan att få blodsmak i munnen, värk i höfterna och framför allt ville jag inte lägga av efter några gånger som jag tidigare gjort. Läste en artikel om löpning i en Hälsotidning som även hade ett schema för att springa 5 km. Jag började så smått med att promenera och jogga om vartannat. Efter ett par veckor köpte jag ett träningsupplägg av en personlig tränare. Min träning började då bestå av både styrka och kondition och det blev mer och mer löpning. Riktigt roligt.

Hur går tankarna nu inför debuten?
Det skall bli en rolig utmaning tillsammans med kollegorna. Lite nervös är jag allt, men jag tror att det kommer släppa när jag står i startfållan.  

Vad har du fått för tips som du tagit till dig?
Att inte springa för fort i början, utan försöka ta det lugnt och sedan öka tempot de sista km.

Hur tror du att det kommer att gå?
Min målsättning är att komma under 30 minuter, så jag hoppas att kroppen och knoppen är med mig denna dag.

Stort lycka till ikväll! 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.