Snart är det dags att tänka på vårens formtoppning. Att göra det tillsammans är fantastiskt kul. Foto: Krister Lindström

Toppa formen tillsammans

Om sajtenVårens tävlingar närmar sig och snart är det dag att börja formtoppa inför säsongens tävlingar. För att även vi motionärer skall få en smakstart på året arrangerar vi i mars ännu ett träningsläger.

Sedan några år tillbaka jobbar vi med Ulf Friberg. Han är landslagtränaren som allt mer engagerat sig i oss motionärer. Eftersom han är en sympatisk kille som vi kommer mycket bra överens med gör vi allt mer grejer ihop. Just nu är han och ett 30-tal löpare på plats på vårt gemensamma träningsläger i Kenya.

Sedan förra året är hans dynamiska träningsprogram för milen, halvmaran och maran gratis här på sajten. Ungefär samtidigt som dem drog vi igång våra helgläger på hemmaplan. I våras var vi i Falkenberg och nu i höstas i Uddevalla. 16-18 mars kör vi igen. Denna gång bär det av till Björkö i Göteborgs skärgård.

Dessa läger har blivit allt mer efterfrågade och lite skämtsamt har de i forumet kallats för "träningsläger för halvdåliga". Utan att påstå att någon som verkligen tränar skall anses som dålig så är det ändå ett rätt talande namn. Det handlar inte om läger för den absoluta eliten utan om träningar anpassade utefter allas våra olika ingångar. Nybörjare som erfaren.

Tanken med vårens läger är att ge träningen en riktig boost och lägga grunden för en formtoppning till Göteborgsvarvet. Men också att vi alla skall få träffa likasinnade och helhjärtat ägna oss åt det vi gillar mest; löpning. Träningen på plats tänjer gränser samtidigt som de givetvis även denna gång anpassas efter nivån hos alla deltagare.

Boendet är på Björkö vandrarhem. Där kommer maten serveras tre gånger om dagen. Vid sidan om träningen kommer det hållas föredrag och finnas mycket tid för såväl löparsnack som egna frågor till Ulf. Så med allting ordnat för en kanonhelg där träning, vila och umgänge står på programmet är det bara att ladda för en riktig rivstart inför vårens tävlingar.

Allt om lägret här

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.