Nya höjder mm.

Om sajtenI princip varje vecka lanserar vi små funktioner och förbättringar av sajten. Men det är inte alltid vi berättar så mycket om det. Idag tar vi därför tillfället till akt och summerar lite av vad vi jobbat med senaste tiden.

Sedan några år har vi haft med total stigning på vissa importerade pass. Skillnaderna i kvalitet på den höjddata vi fått in har dock varit stor och många har hört av sig med frågor om det. Vi har därför tittat på alternativ och har efter några veckors testning nu lagt ut en ny funktion för total stigning på träningspass baserat på den kartdata som ligger på passet. Det betyder också att alla pass med karta kan visa total stigning oavsett om du kört med appar, träningsklockor eller mätt upp rundan här på Jogg. På sikt hoppas vi även kunna leverera summeringar och statistik på total stigning.

I övrigt händer det mycket bakom kulisserna på Jogg. Efter beskedet om Funbeats nerläggning för en knapp månad sedan får har vi fått otroligt mycket nya medlemmar. Samtidigt som det är tråkigt att Funbeat inte lever vidare i nuvarande form är vi naturligtvis glada för alla nya medlemmar som väljer Jogg. Och vi är oerhört tacksamma för det stöd vi fått, inte minst från alla nya stjärnmedlemmar.

Senaste månaderna har vi också jobbat med att anpassa Jogg och systersajterna till den nya personuppgiftlagen GDPR som träder i kraft den 25 maj i år. Det innebär såklart nya utmaningar för oss, men vi känner oss också rätt trygga med att vi alltid bara sparat data som är till gagn för varje enskild medlem. Mer information kommer på sajten och via mail.

Många har säkert också sett de problem vi haft med spam i forum och bloggar som eskalerade under senaste veckan. Allt ska vara rensat nu och vi har byggt nya funktioner för att förhindra att mer sådant kommer in. Om något dyker upp får ni gärna flagga där det är möjligt eller meddela supporten så tar vi tag i det så fort vi kan.

Sist men inte minst så har vi mycket av vårt fokus på vår anmälningstjänst MittLopp. I dagsläget är ett femtiotal lopp öppna för anmälan och vi öppnar ständigt nya. Vet du något lopp som behöver en smidigare anmälningstjänst med extra allt, tipsa gärna om MittLopp.

Ha en fin löparhelg!

6 kommentarer till artikeln

1961 • Göteborg
#1
21 april 2018 - 18:44
Tack men nej tack. Behåll höjddata som det var innan, iallafall för oss som har klocka med barometrisk höjdmätning. Nu blir det helgalet om man springer över broar. Dagens pass skiljer mer än 40% i höjdmeter mellan jogg.se och Garmin Connect. Helt uppenbart att det är ett antal bropassager som stökar till det.
1970 • Lerum
#2
21 april 2018 - 19:59
Bra jobbat Niklas och co
Vad gäller Trickys kommentar, kan man inte 'känna igen' bror och bygga bort den felkällan?
Jerker K
1978 • Malmö
#3
22 april 2018 - 11:43
Jag förstår tanken och orsaken, men precis som Tricky skriver blir det ju sämre om man har klocka med barometrisk mätning. I vissa fall till och med mycket sämre. Vad sägs om möjlighet för användaren att istället välja klockans mätning i inställningarna?
1972 • Sjövik
#4
22 april 2018 - 17:03
Tack för återkopplingen, ni har nog helt rätt i att det blev sämre för rätt många. Jag ser till att det blir ett fritt val om man vill ta höjddatan från kartan eller från sin klocka. Löser under morgondagen.
1961 • Göteborg
#5
22 april 2018 - 19:08
Lysande Nisse, tack och bock! :-)
1972 • Sjövik
#6
23 april 2018 - 14:40
Nu ligger både höjddatan från kartan och i det fall det finns klockdata ligger den med parallellt. Tänker att det kan vara bra att utvärdera de båda olika varianterna.
På mitt pass idag, var det tydligt att klockan gav bättre värde då jag sprang mellan två berg och det uppfattades som jag varit uppe på berget på kartan. Återkoppla gärna med hur ni upplever era olika pass.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.