Göteborgsvarvet 2014

Tävlingsberättelse07.35 går löpartåget från Stockholm Centralstation mot GöteborgsVarvet. Vi är på plats på perrongen för att följa en av alla löpare (Robin Wallén) från start till mål. Stockholm - Göteborgsvarvet - och åter till Stockholm. Hur känns det, hur är det, hur går det? Under hela dagen uppdaterar vi om läget.

07.15: Himlen är klarblå, solen skiner redan. På spår 10 rullar varvståget in. Vi är på Stockholm Centralstation. "Hej, jag kliver på tåget nu!". Robin Wallén låter pigg trots den tidiga lördagsmorgonen. Vi möts i Bistron för att snacka ihop oss.
– Jag känner mig lite spänd och nervös nu, men det gör jag inför alla lopp så jag är inte förvånad. Det är under kontroll, säger han och ler.
Vad tror du om vädret då?
– Jag mådde svindåligt när jag sprang halvmaran i liknande väder förra året. Så egentligen är det lite för varmt. Men det är ju roligare om det blir mycket folk!

07.30: I år är första gången Robin Wallén springer Varvet.
– Jag förväntar mig mycket folk och bra publikstöd. Det verkar som att många har hört talas om Varvet men många av de jag har pratat med förstår inte riktigt hur stort det verkligen är. 60 000 personer är väldigt mycket.
Varför anmälde du dig till Göteborgsvarvet i år? 
– Mitt mål för i år är att springa Stockholm Marathon, sedan råkade jag visst anmäla mig till en massa andra lopp också. Så jag ska springa varvet nu sedan blir det scaniamilen nästa vecka, lidingöloppet och halvmaran. Men det kanske är bra, ändå. Jag blir mer och mer van vid tävlingssammanhäng ju längre tiden går.
Vad är du mest nervös för?
– Att jag ska få problem med magen eller få vätskebrist. Annars ingenting speciellt. 
Och vad ser du mest fram emot? 
– Det ska bli kul rent allmänt. Jag hoppas kunna gå i mål utan att vara helt utpumpad. Och om jag inte är maxansträngd ska det bli roligt att få se Göteborg ur ett lite annat perspektiv.

08.30: Lite läsning, avkoppling. Snart frukost och nummerlappen i handen. Läget under kontroll!
– Jag har sovit bra i natt, tog en resorb igår och har inte tränat så mycket på sista tiden. Så uppladdningen känns bra! 
Vad siktar du på för tid?
– Jag tänkte köra i min marafart, alltså på 1.54. Men de senaste veckorna har jag ändrat mig, så det blir på 1.45. Jag har klarat halvmaran på 1.46 förut och nu är jag i bättre form.

12.00: "Hjälp! När är vi framme egentligen? Jag börjar bli nervös nu!". Spårvagnen är fullproppad med löpare och publik, vi är på väg.

12.30: Hej Jogg! En liten sväng till Jogg-montern måste ju också hinnas med.

13.15: Iiiih, snart är det dags. Pirrigt, lite spänt. Men ändå laddat. "Nu kör vi!"

14.00: Robin ser pigg ut!

15.30: I måååååål! Och bra tid dessutom: 1.44.02! "Det var varmt, det var tungt men jag mår faktiskt oförskämt bra"

4 kommentarer till artikeln

Acke5
1959 • Göteborg
#1
17 maj 2014 - 11:10
"07.30: Det är första gången Robin Wallén springer Varvet i år."

Har jag missat något? ;)
1975 • Malmö
#2
17 maj 2014 - 20:07
Kul att få följa!
Tarja Dalvik
1971 • Södertälje
#3
21 maj 2014 - 13:52
Superbra sprunget ??
Tarja Dalvik
1971 • Södertälje
#4
21 maj 2014 - 13:53
!!! Utropstecken menade jag ??
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.