Foto: Marathonfoto

Storläsning om varvet

TävlingToppa formen med Musse, få insider information från varvet eller läs om deras välgörenhetsprojekt. Sätt dig bekvämt och gotta dig ordentligt i ordentlig GöteborgsVarvet-läsning.

 

Clowner utan gränser var en av Göteborgsvarvets partners i klassen Spring för välgörenhet förra året. Genom skratt och glädje arbetar de för att sprida framtidstro även under extrema situationer. Läs mer om det här.

 

Under sista veckan inför Varvet förra året reggade Musse sin träning här på sajten. Han har även plockat fram ett gäng nyckelpass. Läs mer här.

 

Att löpartävlingarna blir större och större år efter år är nåt vi börjar bli vana vid nuförtiden. Ändå är det omöjligt att inte imponeras av att GöteborgsVarvet bara växer och växer. Sedan ett par år tillbaka snackar vi om världens största halvmaraton och förra årets upplaga följde utvecklingskurvan. Blir det rekord i år igen, kanske? Läs mer om förra årets varv här.

 

Att springa en tävling är alltid en upplevelse. Ibland överraskar man positivt och ibland blir det tuffare man hoppats. Hur som helst minns man sina lopp. Nästan alltid vill man göra om och göra bättre. Förra året skrev Krister och Niklas här på Jogg om sina upplevelser från varvet. Läs mer här.

 

De flesta av oss som springer på en motionärsnivå och utefter våra egna mål. Lätt då att man glömmer att loppet också drar en hel del riktigt bra världslöpare. 2011 sprang Wilson Kip Kebenei, Kenya, som hade ett pers på halvmaran på 59:44. En annan var Isabellah Andersson. Vi tog ett snack med henne. Läs mer här.

 

Göteborgsvarvet. Denna älskade folkfest och av många avskydda tävling. Jag springer den för andra gången, nu på lördag, och det känns jättekonstigt och fruktansvärt ovant. Jogg-medlemmen Petter Boman skrev om varvsångesten. Läs hans text här.


GöteborgsVarvet startade en stafett under Varvsveckan för arbetskamrater, kompisgäng och löparvänner 2012. Läs mer om den här!

1 kommentarer till artikeln

Erik Rosén
1978 • Alingsås
#1
14 maj 2013 - 19:36
Tack för bra lästips! Men när jag försökte läsa om Musses nyckelpass blev det stopp... Länken "Musses Varvsuppladdning" (som man kom till när man klickade på en av länkarna ovan) funkade inte.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.